Néha megdöbbentően apró dolgok vezetnek rossz szokásokhoz.

Épp növesztem a fufrum. (Jó ideje… nem megy ez gyosan, pláne mikor alig várjuk, hogy elérje a kívánt hosszt!)

Az egyik oldalon még épp nincs olyan hosszú, hogy a fülem mögé tegyem, de persze ha lóg, akkor alig látok. Ergó ferdén tartom a fejem, hogy lássak. Rengetegszer észre sem veszem.
Viszont mikor sikerül letennem aludni a kisasszonyt és gyorsan kirohanok locsolni, amiből persze lesz egy kis gazolás, egy kis kinti pakolás stb., és tuti nincs kéznél egy hajcsat, akkor mindig rádöbbenek milyen kárt okozok magamnak! 🙁

Azzal, hogy ferdén tartom a fejem (egy ilyen apróság miatt), az egész testem kibillen az egynsúlyi helyzetéből. Nem kis súlyú fejem (csak az agyam 5kg!) oldalra dől és tarthatnak ellent az (egyébként könnyen fáradó) külső izmaim, ahelyett, hogy a mély tartóizmok dolgoznának és csak lebegne a koponyám az atlaszom (a gerinc első csigolyája) felett.

Őrület!

Te ne kövess el ilyen hibát! Vagy ha előfordul vedd észre!
És igen! Használj hajcsatot! Ilyen egyszerű is lehet a megoldás.

Te mikor tartod magad ferdén? Figyeld meg és írd meg!

Íratkozz fel hírlevélre

és használd az ajándék anyagokat

Az alábbi mezőket töltsd ki!

Amire számíthatsz:

*küldök egy 6 részes levélsorozatot, amelyben kifejezetten anyukás témákról lesz szó: várandósságról ringatásról, szoptatásról, babakocsizásról és további a kisgyermekes helyzetekről, munkábaállásról

*további érdekességeket, hogy tudd lehetséges, megszabadulni a hátfájástól és hogy anyukaként is lehetünk mind fizikailag, mind szellemileg frissek és kiegyensúlyozottak!