Az én történetem

anya, fele-féleség, testhasználatmániás

Nagyon szerencsésnek érzem magam, mert évek óta ismerem és tanítom az Alexander technikát, és “velem volt”, mikor babát vártam.

Segített, hogy kiegyensúlyozott és jól terhelhető legyek egészen a szülés napjáig. Eseménydús időszak volt. Épp az évben jártam gyógymasszőr tanfolyamra, így a több száz óra gyakorlatot és a vizsgákat már nagy pocakkal csináltam meg. Közben tanítottam és dolgoztam, a harmadik trimeszterben pedig felújítottuk új otthonunkat és átköltöztünk. Mozgalmas napok voltak ezek, melyeket fájdalmak és problémák nélkül éltem át.

A szülésnél úgy érzem, sikerült befelé figyelnem. Minden fájdalom és inger ellenére igyekeztem nem ellenállni a jól kitalált ősi folyamatnak. Arra fókuszálni, hogy hagyjam működni a testem, hogy bízzak abban, hogy tudja mi a dolga. Nem volt könnyű, de egész jól haladt. Délután (nem tudva, hogy is, mikor is indulhat a dolog,) még a városban jártam, mire hazaértünk észrevétlenül rendeződött össze a furcsa szorító érzés. Magam is meglepődtem, hogy már ötpercesek. A fürdő nem segített. Egy óra múlva bementünk a kórházba és 4 óra múlva, még aznap, megszülett Ada lányom.

Később is meghatározó élmény volt ez a tudás. Szoptatás közben nem fájt a hátam, azonnal éreztem, ha úgy ülök, hogy az idővel fájdalmassá válna, így nem ültem “rosszul”, már a fájdalom kialakulása előtt változtattam. A hosszú-hosszú altatással töltött percek során sikerült kiegyensúlyozottnak maradnom, a felépülés után egyedül az alvás hiánya tett fáradttá, a mozgás, a gyermekkel való fogalalkozás nem.

A különböző babás és kisgyerekes programokon sok anyukát látok, ferdén állni, görnyedi. Egy idő után szinte már rááll az ember a teste és nem is tudja, hogyan találjon vissza a könnyed, feszültségmentes testtartáshoz.

Idővel jön a következő lépés. A gyerkőc felfedez, hajmeresztő dolgokat csinál, sőt ahogy értelme nyíladozik, megtanulja a nem szó értelmét és nem fél használni sem. Embertpróbáló, izgalmas időszak ez. Az út, amit igyekszem járni rengeteg türelemmel és szeretettel van kikövezve, néha mégis nehéz. Fontosnak tartom, hogy ekkor is észrevegyük, mi történik velünk, mi hoz ki minket a sodrunkból, milyen hatással van ez érzelmeinkre és testünkre egyaránt.

Elhatároztam, hogy leírom, hogy én milyen apró “játékokat” játszom, mikre gondolok egy-egy monoton tevékenység közben. Hogyan igyekszem megelőzni a rossz testtartás okozta fájdalmat és fáradtságot.

Remélem segítségedre lesz! Kellemes olvasást. Kalandozz velem a tudatos mozgás világában!

Csatlakozz és kövesd a kalandot!

Lehetséges, megszabadulni a hátfájástól és anyukaként is lehetünk mind fizikailag, mind szellemileg frissek és kiegyensúlyozottak!

Tapasztalat

utam néhány állomása

Nem titok, életem meghatározó részévé vált az Alexander technika. 2006-ban találkoztam vele. Érdekes utazás volt (és még ma is az,) felfedezni rejtett megszokásaimat, észrevenni reakcióimat és megtapasztalni, hogy van választási lehetőségem.

Egyszeriben úgy éreztem, ezt mindenkinek meg kell ismernie!

Fél évvel később 2007 elején elkezdtem a 3 éves tréninget, mely során egyrészt sokat tanultam magamról, másrészt pedig megtanultam, hogyan adhatom át ezt a tudást másoknak. 2010-ben kezdtem tanítani és elkészítettem weboldalamat, ahol igyekeztem bemutatni a technika lényegét. Megszereztem az itthoni és a nemzetközi diplomát is, mely keretet ad munkámnak. Most azon vagyok, hogy minél többet segítsek anyuka-társaimnak.

Lásd meg és érezd meg, mikor van szükséged segítségre és merj tenni érte!

Íratkozz fel, hogy megtudd a legfrissebb híreket!

Csatlakozz és kövesd a kalandot!

Lehetséges, megszabadulni a hátfájástól és anyukaként is lehetünk mind fizikailag, mind szellemileg frissek és kiegyensúlyozottak!

Gyerekkel az élet

Amikor anyává válunk olyan nehézségekkel és kihívásokkal találkozunk, amelyet el sem tudtunk képzelni. Hiszem, hogy a gyermeknevelés kaland. Út önmagunk mélyebb megismeréséhez és lehetőség arra, hogy még jobban elfogadjuk és szeressük magunkat.

© 2016 Gyerekkelazelet