Elmenekültünk a meleg elől! 🙂

Egy barátnőmmel terveltük ki jó előre. Rég óta ismerem már, de mióta mindkettőnknek gyermeke született, ritkábban tudunk találkozni. Karácsonykor ők voltak nálunk két éves kisfiával, most mi utaztunk Adával, aki hamarosan betölti a kettőt.

Igazi csajos találkát szerveztünk, ahol rajtunk kívül csak a gyerekek vannak. Elvonulni a hegyekbe, eltűnni a forróság áztatta aszfaltrengetegből. A bökkenő csak annyi volt, hogy így kettesben autóztunk lányommal több mint 5 órát úgy, hogy én voltam a sofőr. Kicsit izgultam. Mi lesz, ha egy óra után besokall? Ha végigordítja az utat?

Ugyanakkor volt bennem egy mélyről fakadó magabiztosság, ami azt mondatta velem, megoldom majd. Alkalmazkodom. Igazodom a helyzethez és ha plussz két óra kell, akkor többet megyünk, de jól leszünk.

Mivel Eu-n kívülre mentünk, határátkelés is volt a csomagban. Ez volt a legizgalmasabb rész, hiszen ezen nem tudok gyorsítani. Az időzítéssel próbáltam javítani a helyzeten, és valóban vállalható volt.

No meg az indulás előtt jutott eszembe, hogy így mosdóba menni is nehéz, ha nem szeretném, hogy összefogdossa az esetleg vállalhatatlannak tűnő mellékhelység falát.

A lényeg a lényeg.

Minden könnyedén és rugalmasan ment. A gyermek sokkal többet aludt mint számítottam rá, és a határt is csak a legvégén unta meg. Megálltam mikor szomjas volt, készültem dobozos tejjel, így mikor délutáni alvására vágyott az ágyikóján kívül minden kellék előkerült.

Előrelátással és rugalmassággal, nyitottsággal mindent meg lehet oldani. Ha pedig fejben így állsz hozzá, akkor  a nehézségek sem jönnek. Vagy nem találod nehézségnek, ki tudja! 🙂

 

Íratkozz fel hírlevélre

és használd az ajándék anyagokat

Az alábbi mezőket töltsd ki!

Amire számíthatsz:

*küldök egy 6 részes levélsorozatot, amelyben kifejezetten anyukás témákról lesz szó: várandósságról ringatásról, szoptatásról, babakocsizásról és további a kisgyermekes helyzetekről, munkábaállásról

*további érdekességeket, hogy tudd lehetséges, megszabadulni a hátfájástól és hogy anyukaként is lehetünk mind fizikailag, mind szellemileg frissek és kiegyensúlyozottak!