Az oldal ELKÖLTÖZÖTT!!

Hátfájás? Sérv? Fáradtság? Itt a segítség!

Minap találkoztam egy kedves ismerősömmel. Örömmel tudtam meg, hogy unokája immáron 6 hónapos. 🙂

Kellemes melegséggel a szívemben gondolok vissza arra az időszakra. Babánk apró mozdulatai, forgásai, egyre egyértelműbb (talán inkább láthatóbb) érdeklődése a világ felé csodával teli időszak.

Sajnos a jó hírrel egy kellemetlenebb is járt. Az édesanyánál gerincsérvet diagnosztizáltak.

A sérv legtöbbször úgy alakul ki, hogy a gerincoszlopra állandó és meg nem szűnő nyomás nehezedik, így a csigolyák közötti porcos rész, ami egy szivacshoz hasonlít és szinte lengéscsillapítóként működik, nem tudja ellátni funkcióját. Sőt, a közepén lévő puhább rész a nyomás hatására kitülemkedik. Csigolyáink egy lukas oszlopot alkotnak. (Biztos létezik egy ilyesmi összeépíthető gyerekjáték, majd keresek!) A lukban fut a gerincvelőnk, ami gyakorlatilag az agy(velő) folytatása, vezérlőrendszerünk fontos eleme. A kitülemkedés ezt a részt képes nyomni, nem kis bonyodalmat és fájdalmat okozva.

Édesanyaként testünk óriási (és csodálatos) változáson megy/ment keresztül. Akár a terhesség során, de akár már előtte is lehettek olyan (…észrevétlenül bekúszó, alattomosan megjelenő…) szokásaink, amelyek a gerincünkre extra terhet, nyomást rónak. Sajnos sokunkkal előfordul.

Hiszem azt, hogy (bár mozgás-párti vagyok,) önmagában a sportolás és a gyógytorna nem segít. A hétköznapi tevékenységek módja és milyensége óriási jelentőségű mind a megelőzésben mind a rehabilitációban.

Célom, hogy minél több hátfájással, térd, váll csukló panaszokkal küzdő anyukának segítsek.

Kedves Anyuka! Tudom, pici gyermek mellett úgy érzed, csak Ő a fontos, és csak Ő számít. Nem is nagyon vitatkozom ezzel, hiszen tudom milyen érzés ez. Uganakkor rendkívül fontos, hogy Te hogy vagy és hogyan érzed magad! Elcsépelt ugyan, hogy a legfontosabb, hogy Te ” rendben” legyél, de igaz! Ezért kérlek ne söpörd a szőnyeg alá, ha gondod van vagy ha fáj valamid. Sokkal nagyobb problémát tudsz ezzel megelőzni.

Kezdetben töltsd le az Aktív pihenés gyorstalpalót, amelyet instant segítségként állítottam össze. (Akkor is hasznos, ha faradt vagy. 😉 ) Utána pedig kapsz egy 6 levélből álló sorozatot, amely kifejezetten babás és kisgyerekes helyzetekben nyújt segítséget.

TÖLTSD LE ÉS HASZNÁLD! Íratkozz fel a lenti űrlapon

 

Csatlakozz és kövesd a kalandot!

Lehetséges, megszabadulni a hátfájástól és anyukaként is lehetünk mind fizikailag, mind szellemileg frissek és kiegyensúlyozottak!