Az oldal ELKÖLTÖZÖTT!!

Olyan rég óta szerettem volna már írni erről, de ma épp jártam a játszótéren és végre újra eszembejutott! A hintázás. Imádni való dolog hintázni. :)) A gyerekek ösztönösen imádják, a felnőttek (nagy része legalábbis) tudja, hogy fejlődésükhöz és kiegyensúlyozottságukhoz is nagy segítség.

Tehát hosszú hónapokon, talán éveken át is hintáztatunk, mire a gyerkőc megtanulja, hogy hajtsa ő maga.

De hogyan is hintáztat a szülő? Vagy inkább hogyan ne hintáztasson? Ne merev térdekkel és lábakkal, ne gerincből (derékből) hajolva. Helyette használja bokája térde és csípő ízületét és hagyja, hogy ezek a pontok hajoljanak. A háta a koponya aljától egészen a fenék aljáig maradjon nyugodt. Nem kell merevnek lennie, semmiképp se húzzuk ki magunkat, mintha karót nyeltünk volna! Azzal csak további feszültségeket és merev testtartást generálunk. Inkább csak tartsuk észben, hogy a sok-sok csigolyából álló gerincoszlopunk akkor működik hatékonyan, ha egységként használjuk és nem kap százszor meg ezerszer pontszerűen (egy-egy csigolya között ható) terhelést.

Két ötletem is van, hogyan lehet ezt könnyen megvalósítani. Ha szemben állunk a gyerekkel, akkor érdemes, szinte támadó állásban előre hátra lépkedni. Ha pedig oldalt állunk, akkor jobbra-balra a súlyunkat az egyik talpról a másikra helyezve jobbra-balra billegni, szinte hintázni a gyermek ritmusában. Figyelve arra, hogy ne a derekunkat hajlítsuk, hanem a csípőnket. Ki kell kísérletezni, mert elsőre furcsa és szokatlan. De érdemes, mert ezek a kis “spórolások” segítenek abban, hogy kevésbé fáradjunk el és idővel se sérüljünk le.

És még egy dolog! Csak lazán! Közben érezzük meg, amint a lágy szellő megérinti arcunkat, csicseregnek a madarak és megcsillan a faleveleken a nyári napsütés (vagy bármi évszakra jellemző szépség.) Ez segít abban, hogy mi is örüljünk és kicsit fellélegezzünk gyermekünk óráikig tartó hintázása közben. Aztán majd idővel megtanulja! :))

Nos, irány a játszótér! 🙂

Csatlakozz és kövesd a kalandot!

Lehetséges, megszabadulni a hátfájástól és anyukaként is lehetünk mind fizikailag, mind szellemileg frissek és kiegyensúlyozottak!